Blocxop a Menorca.

Aprofitant aquest pont que hem tingut, varem fer una escapada a Menorca. Voliem tastar l’arenisca vermellosa que allà tenen i que tantes vegades havíem vist a fotos i vídeos.

Així que, en companyia d’en Jaume i en Jordi, el dijous matí ens embarcàvem al ferri amb destí a Ciutadella. El trajecte va ser un poc mogudet, el vent de llevant i les ones pareixia que no ens volien deixar arribar al nostre destí. El vaixell s’engronsava molt i propiciava els marejos i les seves conseqüències………i per si això no bastes també plovia.

Arribats a l’illa ens varem instal·lar a l’apartament i després anàrem a veure la Penya del indi, on hi ha una zona de bloc. Està dins una finca pública i l’escalada està contemplada com a activitat permesa en aquest espai, exemple que haurien de seguir altres ajuntaments, a més hi ha una xarxa d’itineraris i un zona amb taules i bancs per berenar, perfecte per fer el “dominguero”…..

295664_4774739319599_1725195628_n  No érem els únics que volíem provar l’arenisca…venga bitxo!!!!

Els camins pareixien torrents de l’aigua que duien, el terra estava xop i enfangat i la roca banyada, excepte a alguns desploms i sostres, malament per blocar….decidirem anar a veure altres zones de les que teníem ressenyes. Una d’elles, el Molinet, veiem que està dins una finca privada i decidirem no entrar-hi, l’altre no la trobarem i al final acabarem al cap de Favaritx, encara que pareixia que estàvem a sa lluna. Després varem sabre que de fet el Molinet està dins una propietat privada i Egipte, una altre zona, també està dins terrenys privats i no es pot blocar allà.

                                     Paisatge del Cap de Favaritx.

A la nit cau una bona aigua…..

Divendres de matí varem quedar a Ferreries amb en Carlos i na Laura, escaladors locals, per anar a veure una zona que li diuen L’ermita. El dia no pintava massa bé, cels coberts i brusques intermitents….de totes maneres pujarem a veure la zona, així ja sabrem com anar-hi…un altre dia. És una petita franja desplomada de roca arenisca amb forats, deu tenir una dotzena de problemes més o manco, llàstima que estava banyat…….

Després varem anar a Son Bou i ens varen mostrar lo que hi havia. És una zona de roca calcaria amb molts de forats. Dues franges de roca més o menys desplomada, amb un grapat de problemes. Per sort hi havia alguns problemes eixuts i varem poder blocar. Al sector de dalt, varem fer uns quants problemes fàcils per encalentir. La part més interessant estava tota xopa i no varem poder tastar-la.  El sector de abaix té uns 6 metres d’alçada, però la zona de recepció és molt bona. Aquí en Jordi va fer un problema que deu ser 6C, aprox…….amb un dinàmic entrant d’assegut molt guapo.

Tomeu provant un tsunami a Son Bou.

Jordi blocant un tsunami a Son Bou.

Per acabar el dia férem una visita cultural a un poblat talaiòtic, on hi ha una taula que hi surten unes línies ben guapes……que varem decidir no provar, perquè sinó ens tanquen a tots….

Jaume visualitzant una línea prohibida…….

A la nit torna a ploure……

Dissabte, el sol lluïa amb força i feia ventet de nord. Anàrem a veure com estava la roca del indi i no pintava gens malament,així que ens tocava tastar l’arenisca, a la fi. Alguns blocs fàcils per encalentir i provarem “Pinchita” un filo desplomat molt estètic…en Jaume el treu a flash, en Jordi li costa més pegues però també el fa, coincidint que deu ser 6C…entrant d’assegut i sortint recte. Li tocà el torn a “Lateral romez” un dinàmic a un romo mal de collir, per després sortir per un sostret amb forats, li van començar a veure color però la roca humida no ajudava gens…..

Jordi a “Lateral Romez”

Jaume blocant “Pinchita” (sit)

Jo vaig anar a netejar un bloc que havíem vist i que pareixia verge, encara que després ens varen dir que ja estava obert que només estava abandonat….quina tudada. Li varem veure 4 línies, després de llevar un munt de branques seques, algunes pedres i netejar les preses. En Jordi en va fer una i varem provar les altres, però el cansament ens va fer desistir……demà més.

Diumenge, aquesta vegada a la nit no va ploure,al matí lluïa un bon sol i tornarem anar a l’indi a provar blocs pendents. Així en Jaume va fer en pocs intents “Lateral romez” 7A, amb un sistema diferent del que provaven el dia anterior, la línea sortia un poc a la dreta i no recte com pensàvem……en Jordi amb un parell més de pegues també el va fer. Després canviarem de bloc i provarem altres línies, com “Subytal”(sit) 6C, que en Jaume i en Jordi fan aviat i algunes altres que desconeixem el nom.

Tomeu provant “Subytal”(sit)

I ja per acabar el dia varem tornar al bloc que havia netejat i li donarem uns pegues. En Jaume va repetir la línea que en Jordi havia fet el dia anterior i en varem provar alguna més. Però el cansament  ens va dir que ja n’hi havia prou per aquesta vegada….

Jaume fent un bloc que varem reobrir, del que no sabem el nom……

Ja era l’hora d’aplegar, havíem de collir el ferri de tornada a casa. Ens varen quedar blocs per provar, alguns estaven banyats i no es deixaven, també té un gran potencial per realitzar noves obertures. Aquesta vegada varem tenir mala sort amb la climatologia, però és un destí recomanable per poder tastar l’arenisca vermellosa que hi ha per allà. Els nostres agraïments a en Carlos i na Laura, per haver-nos mostrat les zones i per la seva amabilitat vers uns desconeguts…..ja sabeu que aquí ens teniu quan vulgueu.

Salut i ens veiem entre els blocs……..

Tomeu Genovart

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s