S’Estret – Tasques pendents

Dissabte quasi bé primaveral, amb sol però amb un cert aire que ens recorda que encara som a l’hivern. El lloc elegit per evitar les temperatures del sol directe és s’Estret, en concret un sector força desconegut i, gràcies en això (i esperem que seguesqui així), lluny de les massificacions d’altres sectors d’aquesta mateixa zona. Els objectius? Principalment dos problemes que havien quedat pendents l’any passat.

El més dematiner és en Beia. Quan la resta del grup arribam ja ha realitzat dues variants d’un problema situat en el primer bloc que ens trobam a mitja pujada. Les dues línies, de nom desconegut, ronden el 6C la versió més directa i el 7A la versió cap a la dreta. Les dues comparteixen una estranya entrada, que ningú, menys en Beia que ja tenia la feina feta, aconsegueix repetir.

El primer objectiu d’alguns de nosaltres era el problema número 19 de la numeració en negra d’aquest sector, que segons en Lito (un dels aperturistes) s’anomena Papi Raul. El problema es si és un estètic esperó, que s’escala mig a compressió sobre preses diverses, des de romes i plans a regletes i pinces. El primer en sortir per alt (dels que no el tenien fet) és en Biel Coves, el seguiran en Gus, en Guillem, en Joe i en Jaume. Sobre el grau, doncs la majoria coincideix en el 7A. Independentment d’aquest, una línia de cinc estrelles.

En Borja, en Biel i en Jaume en el problema Papi Raul, 7A (Fotos: Gustavo de Vicente)

540840_10151350242602734_1502998016_n398917_10151350242697734_1961053223_n577779_10151350244297734_1413367683_n

 

Una vegada complert el primer objectiu arribava l’hora del segon. En Beia anava davant dels altres i ja havia estat provant un dels problemes mítics del sector; King Kong. En concret ja venia temps treballant en l’entrada assegut d’aquesta estètica placa. Així, li afegia una bona seqüència de passos sobre romes, seguint l’aresta del bloc per després acabar la línia tal i com anava en la seva versió de dret. La qüestió es que la versió de peu deu ser un dels 6C durs de l’illa (especialment pels que no es moven gaire bé sobre les plaques). Pel que sabem l’entrada assegut era un antic projecte, que desconeixem si havia estat resolt anteriorment.

El que si sabem es que en Miquel ens va tornar a donar una classe magistral i s’en duia la primera ascenció (coneguda) de King Kong sit start. No és va voler banyar gaire sobre el grau, però estava bastant segur que no baixava del 7B. Per la seva banda en Gus s’en duia la versió de peu (6C “hard”) que va estar a punt de fer al flash, però que després se li va resistir uns quants intents fins que finalment va acabar cedint. La resta intentant la versió de peu i la d’assegut però a cap més li va sonar la flauta.

                    313404_10151350244082734_227541069_n320533_10151350243402734_1897137175_n

En Gus a King Kong (de peu), 6C (Fotos: Jaume Solivelles)

Acabades les forçes i amb la pell bastant tocada, decidim aplegar les coses i a descansar que el dia no ha anat gens malament (sobretot per alguns; enhorabona Beia!!) i a tots ens han quedat tasques per tornar.

No està de més recordar que tota la zona de s’Estret es troba situada en propietat privada, de fet els diferents sectors s’escampen per dues finques de titularitat particular. Fa temps hi va haver alguns problemes amb alguns dels sectors, en concret amb el que presentam avui (motiu pel qual no es donen massa senyes de com arribar-hi). Actualment sembla haver-hi un estat d’una certa permisivitat i, mantenint l’educació i respectant l’entorn en tots els setits (no deixar fems, no fer renou, evitar els cans a lloure, no fer mal bé les reixes i barreres,…) no hi ha d’haver motiu perquè la situació varií. Així que, com sempre, respecte i educació si no ens volem trobar una reixa que ens digui que no ens hi volen.

Que s’allunyin de les modes, que no nedin en el sentit del corrent, sinó tot el contrari,  que cerquin quelcom nou, quelcom que obri noves possibilitats per a l’escalada

(John Hill)

Anuncis

2 pensaments sobre “S’Estret – Tasques pendents

 1. Hei Tomeu,en primer lloc enhorabona per la magnifica web de bulder a Mallorca, que fa que pugi coneixi lo que passa per Sa Roqueta.
  No mes volia comentar sobre la zona de S’Estret de adalt o (2000) fent referencia a l’any que la vaig obrir amb un parei de amics. Crec que tenc un croquis per no se on… pero com tu dius i aixi com estan les coses a la illa millor que no surti.
  Gaire be ja no em record dels blocs pero el bloc en questio de la aresta es diu “Papi Raul” fent referencia en el meu sogre.

  Una abracada des de Suecia i anims per seguir amb la molt bona web.
  Lito

 2. Hei Tomeu,en primer lloc enhorabona per la magnifica web de bulder a Mallorca, que fa que pugi coneixi lo que passa per Sa Roqueta.
  No mes volia comentar sobre la zona de S’Estret de adalt o (2000) fent referencia a l’any que la vaig obrir amb un parei de amics. Crec que tenc un croquis per no se on… pero com tu dius i aixi com estan les coses a la illa millor que no surti.
  Gaire be ja no em record dels blocs pero el bloc en questio de la aresta es diu “Papi Raul” fent referencia en el meu sogre.

  Una abracada des de Suecia i anims per seguir amb la molt bona web.
  Lito

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s