Crònica de Febrer

Amb un poc de retràs iniciam una de les noves seccions d’Entreblocs, la crònica del mes. Aquest febrer passat ha vengut carregat de primeres i dures ascencions, així com la repetició d’alguns blocs destacables de la nostra illa.

Primeres ascencions i propostes de 7C’s arreu

Començam a la zona de Sant Elm on en Simó Baltes va realitzar la primera ascenció de dues linies noves per les que proposa 7C; Terra Roja i Insomnic Extension. Aquesta darrera és una variant de Insomnic 500 (7B+), problema situat en el sostre que hi ha a la plaçeta del sector vora mar, i que comença amb entrada assegut des de dues regletes dolentes per anar a una presa bona però amb un moviment llarg. Fins ara el problema s’havia resolt sortint cap a l’esquerra, però en Simó va aconseguir enllaçar-ho cap a la dreta. En Miquel Beia fou qui obrí la variant cap a la dreta, de la que, començant de peu des de la presa bona, comenta que ja deu ser almanco 7A.

IMG_6030En Simó fent Insomnic Extensión, 7C (Foto: Pablo Nieto)

IMG_6073

Terra Roja, 7C (Foto: Pablo Nieto)

Canviam de zona per anar fins a Esporles, i més concretament fins a la petita zona d’Es Verger. Aquí en Miquel “Beia” s’ha encarregat de resoldre un dels seus antics projectes; una placa de prop de 5 metres situada en el bloc principal del sector de baix de la carretera (el bloc de l’Aresta Miquel). Ja fa temps en va treure una versió que escapava cap a l’aresta de la dreta i que va ser cotada de 7A+ per alguns i de 7B per d’altres. Però en Miquel ja havia descobert una linia molt lògica que sortia recte cap a dalt. Després de mesos i intents frustrats, finalment aconseguia resoldre el “crux”, que es troba en arribar a agafar un bídit amb peus molt precaris. L’ha batiada com En Calma i l’ha proposada com a 7C.

_MG_2169En Miquel a En Calma 7C (Foto: Jaume Capel)

Per acabar amb les primeres ascencions destacades d’aquest mes de febrer, citar a n’en Guillem Garcia que aconseguia resoldre un del projectes antics de l’illa; una planxa desplomada situada a la part alta de la zona del Port des Canonge i que encara no havia aconseguit resoldre ningú. Dit problema s’inicia de peu en dues regletes i continua amb un pas dinàmic a una altra regleta per ja anar a l’aresta i fer el mantle. En Guillem encara no ha batiat el problema, però manté el grau que havien especulat els que l’havien provada fins ara, 7C.

Algunes repeticions…

Tornam a Sant Elm on una altra vegada en Simó n’és el protagonista. Es va encarregar de fer la primera repetició de Pasión de Gavilanes, 7C. La primera ascenció va anar a càrrec d’en Josep Forteza “Forti”, i inicalment el problema fou cotat de 7C+, grau que en primer moment no questionà en Simó, però es veu que de la reflexió d’ambdos n’ha sortit un consens i els dos pensen que es situaria més aviat a l’escala del 7C. El problema actualment es comença de peu sobre una pedra. Dita pedra impedeix que es pugui fer una entrada assegut, segons ens comenta en Simó, que de ben segur incrementaria el grau del bloc.

28034_378576108896552_692962845_nEn Simó a Pasión de Gavilanes, 7C

Ens translladam ara al cor de la Serra de Tramuntana cap al sector dels Pixarells de baix. Ja comentavem en la crònica de la setmana que en Guillem Garcia havia repetit Sa Fonda 74, pel que proposava una recotació del 7A+ a 7B. En aquest mateix sector, un altre bloc al que també feiem referència era Mals Pensaments, un 6C que encara no havia conegut repetidor. Doncs tornam a n’en Simó, perquè ell es va encarregar de fer una nova versió (que ell creia que era la original) recorrent cap a la dreta el bloc on hi ha dit problema. Així es tracta d’una nova línia, ja que Mals Pensamets sols consta de dos pasos i tira cap a dalt i aquesta aniria cap a la dreta. Aquesta nova versió ha estat proposada com a 6C+, però no es de descartar que sigui un poc més dura.

Per acabar destacar la repetició, en pocs intents, per part d’en Gustavo de Vicente, d’un dels 7A+ poc repetits del bosc de s’Estret, concretament es tracta d’Alone in the Dark, una línia poc popular però que, com ja vos deiem en la primera entrada d’aquesta nova etapa del blog, és més que recomenable.

Fins aquí el que ha donat de si (al manco del que nosaltres n’hem tengut noticia) aquest mes de febrer. Animar-vos a participar a tots i a totes amb els vostres projectes, blocs i zones recomenades. Entre tots feim el bloc de Mallorca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s