Quina falta de respecte….

L’altre dia varem veure una imatge que demostra el poc civisme de la gent que va per la muntanya. Això no és un cas aïllat, sovint veim mostres d’aquests actes poc respetuosos amb el medi ambient. No puc imaginar-me que els hi pasa pel cap a aquests individus que fan aquests dois, tal vegada és que jo tenc poca imaginació o que ells no tenen res dins el cap….

Però el que més em preocupa és que això té mala solució. Els que ens governen, els que tenen la paella pel manec, només pensen en treure benefici com ara, que ens volen cobrar per anar a la muntanya, ja sigui a caminar, a correr, a fer un torrent, a escalar o qualsevol altre activitat esportiva. En lloc de cobrar 1€ als turistes que venen a l’illa, que no crec que ningú posas pegues per pagar-lo, i utilitzar aquests doblers per mantenir i vigilar les zones naturals protegides, com ja fa temps que es fa a altres indrets. Pareix que la solució, pels politics, és que com sempre paguem noltros, els habitants de l’illa. I amb l’excusa de que hi ha crisis, aprofiten per fer retallades en els presuposts per a les zones protegides, acomiadant molta gent que treballaven per protegir i mantenir aquestes zones. En canvi per altres coses si que hi ha doblers……

Això no és més que una reflexió matinera de les meves, no se que en pensau voltros però no pinta massa bé, haurem de lluitar per que això no vagi a pitjor. No podem deixar que ens fassin pagar per disfrutar de la nostra riquesa natural.

Nosaltres els escaladors hem de donar exemple i ensenyar als que no en saben, hem de respectar el medi ambient i no deixar que ens puguin dir que som uns bruts i uns vàndals.

Disfrutau del medi natural i cuidau-lo com el tresor que és……

Bartomeu Genovart

Imagen

Anuncis

Un pensament sobre “Quina falta de respecte….

  1. Si solo fuera una falta de respeto…falta cultura en la montaña. Se ha convertido en algo facilmente accesible por mucha gente, y pasa lo que pasa: el que es un guarro y un irresponsable en un sitio, lo es en otro.
    saludos! nos vemos pronto! 😉

    Pau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s