Crònica de Març

Primeres ascencions

Iniciam la crònica del mes de març amb les primeres ascencions més destacades de les que hem tengut coneixement.

Una vegada més Sant Elm i un cop més en Simó Baltés semblen ser sinònims de l’obertura i la resolució de problemes durs. Si el mes passat destacava Passión de Gavilanes de peu (7C, i FA d’en Josep Forteza), aquest mes és la línia de la seva esquerra la protagonista. En concret es tracta d’una línia força alta i que té els passos més durs en un espectacular dinàmic i un complicat mantle a una no menyspreable alçada que en Simó proposa de 7C i que batia com a Dos catalanes y un peta. De moment ja sabem que està treballant en l’entrada d’assegut i que està aprop de caure, i que segurament serà un poc més picant.

Dos catalanes i un petaEn Simó en els primers passos de Dos catalanes y un peta, 7C (Foto: Col. Simó Baltés)

Sense canviar de protagonista però si de zona ens desplaçam a l’altra punta de l’illa per coneixer la primera ascenció d’un dels projectes mítics del bloc mallorquí. Ens referim a una espectacular placa desplomada que obrí un tal Tony Lamprecht (pels qui no el conegueu fou el primer ascencionista de The Dagger, un dels blocs de referència a nivell mundial) a la zona pollencina de Mortitx i que aquest mes passat ha estat resolt per primera vegada per en Simó Baltés, que el proposa com a 7C+ dur i en homenatge al seu aperturista l’anomena Lamprecht. Es veu que algú que es sentia impotent davant les dures regletes que presenta el problema va decidir ampliar-les a base de cops d’escàrpara i martell. Un cop més la manca de respecte i educació es fan més que paleses. En Simó va resoldre el problema després de que aquest hagués esta modificat, dient que les regletes s’han fet un poc més grans però que tenen un tacte molt dolent i fan de mal agafar, pel que l'”escultor de blocs” no ha aconseguit gaire cosa en el seu inent de d’augmentar el seu ego.

Canviam de protagonista i de zona, per dos clàssics, en Miquel “Beia” i s’Estret, més concretament el sector de s’Estret 2000 (com ens corregia un dels seus aperturistes en una crònica anterior). En concret en Miquel resolia un antic projecte del bosc, l’entrada assegut de King Kong, una dura placa, al que ara se li han afegit uns durs moviments sobre romes a l’aresta del bloc per conectar amb l’entrada de peu. En Miquel en proposa 7B dur i de moment no s’ha pronunciat sobre el nom del bloc.Sense abandonar aquesta zona i aquest sector destacar l’obertura d’un nou problema per part dels germans Guillem i Jaume Mateu, es tracta d’una travessia en diagonal sobre romes amb un taló força mal d’encaixar i que proposen com a 7A i l’anomenen Pim, pam, pum i es troba situat en un bloc molt aprop del pouet que hi ha en aquest sector.

Viatgets, repeticions i 8A mallorquí!

El final del mes de març ha coincidit amb les vacances de Pasqua i per tant amb l’oportunitat de viatjar fora de l’illa. Un dels destins destacats ha estat Albarracin. La que és una de les zones més populars de l’escena bloquera de la península ha estat testimoni d’un dels encadenaments més destacats del bloc mallorquí dels darrers anys. Com no podia ser d’altre manera, en Simó Baltés tornava de terres aragoneses amb un dels seus projectes més preuats El Varano, 8A. Un espectacular morro desplomat d’alçada considerable i un dels referents en el seu grau a la zona. Aquest fet, més enllà de la fita personal d’en Simó, representa un pas important en el desenvolupament del bloc a la nostra illa i de ben segur que no serà el darrer.

IMG_8037En Simó a El Varano, 8A (Foto: Col. Simó Baltés)

En aquesta mateixa zona també s’apuntava Zombie Nation, 7C+, La huella del jabalí, 7C i Murcielago direct, 7B a flash.  Un altre que es va deixar caure per l’arenisca vermella d’Albarracin és un Joan Navarro (Es Rocodrom), i demostrant un gran estat de forma s’embutxacava Palpant 7B+ (http://www.youtube.com/watch?v=nZZsx7GIRjU) i  Los cachas no suben, 7B.

D’altres que partiren fora de l’illa foren en Miquel “Beia” que visità la seva zona per excelència, Targassonne, on resolia un grapat de 7A i 7A+, i un 7B. En Gustavo de Vicente visitava la meca bloquera per excel·lència, Fontainebleau, on s’apuntava bons clàssics com Duroxmanie, 6C, La Rhume Folle, 6C, o Retrofriction, 7A al segon intent (http://vimeo.com/64437637).

9564_10151387315947734_619002985_nEn Gus a Duroxmanie, 6C (Foto: Maria Antònia Seguí)

Retornant a Mallorca, i més concretament a Sant Elm, en Jaume Solivelles aconseguia resoldre un dels problemes clàssics de la zona, Hooliman, 7B, un recomenable problema amb entrada de bíceps i pasos de compressió. Després de tres dies d’intents aconseguia resoldre i entrar a l’escala del 7B.

IMG_2562IMG_2570

Primer i darrer pas de Hooliman, 7B (Foto: Gustavo de Vicente)

Si abans parlavem de clàssics del bloc mundial, ara toca tornar-ho a fer, i en aquest cas del mateix Chris Sharma. I és que l’americà també visità anys enrrera la interessant zona de Mortitx on deixà una autèntica perla; un dinàmic preciós que podeu veure en aquest video (http://www.youtube.com/watch?v=fYrHNEFFPkg) que no fa gaire justicia a la bellesa del bloc. Doncs en Simó ha estat l’encarregat de repetir-lo durant aquest mes de març, i el gradua com a 7B+ i se l’apunta com a Sharma.

Per acabar la crònica destacar la decotació d’un dels problemes clàssics de la zona dels Pixarells, Antibiotic Man, que ha passat de 7A+/7B a 7A suau. Els encarregats de la retallada han estat en Gustavo de Vicente i en Joaquim Servera, que demostrant la seva habilitat per inventar-se mètodes, han aconseguit resoldre d’una forma més fàcil l’espectacular línia de regletes lluquera, que recorre en diagonal amb els seus 6 passos (la majoria sobre mini regletes) un dels passadissos de la zona per acabar amb un petit mantle sobre el canto final.

P1070394En “Beia” sobre les exigents regletes d’ Antibiotic Man, 7A, que resolgué l’any passat amb un mètode més dur que l’utilitzat per en Gus i en Joaquim (Foto: Bartomeu Genovart)

S’ens dubte estam en el bon camí; primer octau de bloc d’un mallorquí en molt de temps, el nombre de setens no atura de creixer, nous problemes arreu i ambient fanàtic en creixement a totes les zones… La revolució del bloc està en marxa!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s