Ressenyes de Ses Mosqueres (Esporles)

Aquesta vegada toca aquesta zona d’Esporles, els croquis els vaig fer amb motiu de la trobada d’escaladors del 2012. Això de ses trobades sempre és una bona excusa per fer aquesta feina tan poc agraïda, ara la vos deix aquí perquè tothom la pugui aprofitar. Esper que vos sigui d’utilitat.

Com podeu veure els graus no estan en cap escala coneguda, estan així perquè nosaltres li varem donar un valor segons la seva dificultat pel dia de la trobada, que es va realitzar a la zona. Per fer-vos una idea el Nº1 (fins a 5A) Nº2 (de 5A fins a 6A) Nº3 (de 6A+ fins 6B+) Nº4 (de 6C fins a 7A) Nº5 ( més de 7A+). Teniu en compte que això no és cap ciència exacta i que potser alguns estan equivocats o que a vosaltres vos pareixin més o menys difícils. Poc a poc els anirem actualitzant en una escala més coneguda per tots, de moment vos serviran d’orientació i vosaltres mateixos podeu anar apuntant-vos el grau dels blocs que anau encadenant.

     RECOMANACIONS PER PRESERVAR EL MEDI AMBIENT 

Manual de bones conductes.

Recordau que la zona de bloc es troba  ubicada en una finca privada. Per tant, cal minimitzar el nostre impacte en l’entorn, evitant dur cans (hi ha animals a lloure) i fent el mínim renou. Seguiu sempre els camins marcats i no fer adreçeres.

Respectau la fauna pròpia del lloc, així com la flora i les roques. Tots els blocs que estan marcats ja han estat oberts i la majoria fets. Així que, no cal llevar més vegetació d’aquella que ja s’ha llevat ni modificar cap roca per a poder fer els blocs. Pensau que algunes preses es poden rompre,sobretot després de ploure, per tant mirau d’assegurar els vostres moviments. En general, les caigudes estan netes i són bones. Evitau posar els crash pads a sobre la vegetació ni fer moviment de pedres.

No deixeu fems en el bosc ni entre els blocs. Les llosques i l’esparadrap també són fems. Una recomanació és fer una bossa comuna entre el grup d’amics que estau plegats, així asseguram que tothom diposita el fems on ha de fer-ho. Evitau en tot el possible deixar residus orgànics (restes de fruita, d’entrepans…). Són biodegradables, però un munt de restes escampades pel bosc no és un bon espectacle. Una altra bona opció és enterrar-les o, en tot cas, davall alguna pedra.

A ser possible veniu amb les feines fetes de casa (preferentment les majors). No disposam de banys així que l’alternativa és el bosc mateix. Com abans, també és biodegradable, però… En cas d’extrema emergencia intentau allunyar-vos de la zona de bloc (no val fer-ho entre els blocs). Enterrau el que dipositeu ja sigui amb terra o amb pedres i millor si vos emporteu el paper.

Intentau minimitzar l’ús de magnesi i sobretot de les cleques. Sinó queda més remei, netejau-les amb un raspall suau un cop fet el bloc. Ni mostreu els raspalls metàl·lics a la roca, la destrossen.

Respecteu aquestes senzilles recomanacions, perqué en un futur poguem seguir gaudint d’aquesta magnifica zona de bloc.

           Moltes gràcies a tots per col·laborar

image003

image005

image007

image009

image011

image013

image015

image017

image018

image020

image022

image024

image026

image028

image030

image032

Recordau, respectau aquest lloc per que en el futur poguem seguir gaudint d’ell.

Salut i ens veim entre els blocs!!!!

Tomeu Genovart.

Anuncis

2 pensaments sobre “Ressenyes de Ses Mosqueres (Esporles)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s