De viatge… per Las Tuerces

El nostre amic Carlos, de Menorca, ha propossat contar els viatges que feim a zones de bloc fora de les nostres zones habituals. Per així donar a conèixer altres llocs i tenir un poc d’informació de zones que val la pena visitar. Aquesta vegada xerrarem de Las Tuerces, zona situada adalt del poble de Villaescusa de las Torres, a Palència. Coneguda com la “Ciudad encantada del nord” per la seva similitut amb la de Cuenca.

Gallo las tuerces (2)

 

Es tracta d’una zona curiosa, aqui no hi ha blocs sino més bé una serie de carrerons entre franges de roca, un laberint calcari on disfrutar d’un munt de línies per blocar. És una zona bastant exigent per els dits, ja que gran part dels problemes de bloc són desplomats i de canto petit generalment regletes i forats, encara que hi ha un poc de tot. El clima és bastant sec i es pot escalar tot l’any, fins i tot a l’estiu, ja que es troba a una considerable altura i dins els carrerons sempre es pot trobar sol o ombra segons l’època que hi anem. A la mateixa zona es poden trobar unes quantes fonts d’aigua de les que podem beure sense problemes. El poble és molt petit i no hi trobarem cap botiga on comprar queviures, per aixó ens hem de desplaçar a Aguilar del Campo, que no està lluny, on podem trobar botigues per comprar menjar i degustar les típiques coques que es fan allà. Per dormir, hi ha un bon lloc al final del camí que puja a la presa d’Aguilar de Campoo, on hi trobarem un aparcament i una espècia de porxo cobert amb bancs. També es pot fer vivac a la mateixa zona.

Gallo las tuerces

 

Hi ha editada una guia de la zona, juntament amb dues més,  que es diu “Gadea y +”, a la que hi trobarem resenyes de Las Tuerces, Santa Gadea i Resconorio. Actualment hi ha més de 500 problemes de bloc oberts amb bones caigudes i la millor època es de la tardor a primavera, encara que a l’estiu cercant l’ombra també es pot blocar.

santa gadea

 

Si sercau per internet trobareu més informació de la zona, així com més fotos. Esper que vos sigui d’ajuda aquesta informació.

Si heu estat a alguna zona de bloc i voleu compartir la vostra experiència, o podeu fer enviant la informació i fotos i la publicarem al blog, així entre tots anirem coneixent altres llocs on deixar-nos la pell i disfrutar del que més ens agrada.

Salut i força.

Tomeu Genovart.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s